Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Let's go Fly a Kite...

...Up to the highest height!
Let's go fly a kite
and sendit soaring
Up through the atmosphere
Up where the Air is clear
Oh, let's go Fly a Kite!!

 

Αύριο ξημερώνει η Καθαρή Δευτέρα. Κάθε χρόνο ετοιμαζόμαστε για το πέταγμα του χαρταετού είτε φτιάχνοντάς το μόνοι μας και άλλες φορές πάλι αγοράζοντάς τον. Πάντα μου άρεσε όλη η διαδικασία αυτή αν και το δικό μου ενδιαφέρον επικεντρονώταν στα χρώματα των χαρτιών και στην ουρά. Φέτος, εντελώς ξαφνικά ( είχα έμπνευση φαίνεται ),ασχολήθηκα προσωπικά και ιδού το αποτέλεσμα...
 Τρείς ρομαντικοί & νοσταλγικοί "χαρταετοί" από ύφασμα λινάτσας και γάζας. Αυτή η χειροτεχνεία προέκυψε όταν έφτιαχνα τις καρδούλες (προηγούμενη ανάρτηση) κρατώντας την κρεμάστρα από το χερούλι και τραβώντας το κάτω μέρος της, δημιουργώντας έναν ρόμβο.
Με αυτή την κίνηση, μου ήρθε η ιδέα του χαρταετού και με λίγο ράψιμο (ευτυχώς δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας), την απαραίτητη φαντασία μου και εκτός τις κρεμάστρες, υλικά όπως:



1) Κομμένα πανάκια (μπάλωμα)


2)Κουμπιά        3)Κορδέλες   4)Κλωστές




  
5)Δαντέλες


6)Σφραγίδα (μια πεταλούδα με μελάνι στο ψεύτικο μπάλωμα)


7)Βελόνες, ψαλίδι

    

Είμαι τόσο χαρούμενη για αυτές μου  τις δημιουργίες...Ίσως τις πιο όμορφες απ' όλες!!

  
8) Ακόμα και ανακυκλώσιμα υλικά όπως αυτό το κεφαλάκι αρκούδας, που ξήλωσα από παλιά καλτσάκια!


Μέσα στο παραλήρημα του "let's go fly a kite, του τραγουδιού από την ταινία της Mary Poppins που αγαπώ πολύ, μέσα από την χαρά που μου χάριζε η υπέροχη μέρα με τον λαμπερό ήλιο της και αναζητώντας απεγνωσμένα περισσότερο χρώμα στη μικρή ανάπαυλά μου, ζωγράφισα αυτό το γλυκύτατο παπαγαλάκι!!!
Για την περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, είναι το λαλίστατο χερούλι της ομπρέλας της Mary Poppins :)




Mε την πρώτη σπιτική λεμονάδα για φέτος (από τα χεράκια της κουμπαρούλας μου) και με ένα μικρό μπουκετάκι που έφτιαξα με λουλουδάκια από τις γλαστρούλες μου, σας αφήνω προσωρινά για να πάω...στον παππού & την γιαγιά να ψήσουμε παϊδάκια γιατί... από αύριο "Καθαρή Δευτέρα", αρχίζουμε νηστεία... θα πετάξουμε όλοι μαζί έναν αληθινό χαρταετό εκεί ψηλά...Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος φυσικά!!


Να έχετε την πιο όμορφη Καθαρή Δευτέρα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα
&
καλή Σαρακοστή!!




Ε.Κ.

2 σχόλια: