Τρίτη 28 Απριλίου 2015

...love from Greece!!


...με φιλοξενία & δώρα...


Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το ξέρω. Προσπάθησα να είμαι παρούσα στις τόσο όμορφες αναρτήσεις σας και να αφήνω το σχόλιό μου, μα δεν προλάβαινα ... κι ο λόγος ήταν γιατί φιλοξενούσα δύο γλυκά κορίτσια (Αγγλίδες), φίλες και συμφοιτήτριες της μεγάλης μου κόρης, που ήρθαν την Τετάρτη του Πάσχα για ολιγοήμερες διακοπές μαζί της οπότε, χρόνος...μηδέν...
Αν τις μέρες του Πάσχα θα έλεγα οτι τις πέρασα με μαγειρέματα και τραπεζώματα, θα ήταν ψέματα μπροστά σε αυτό που έζησα μέσα στην κουζίνα τις μέρες αυτές!!!
Ήθελα να γνωρίσουν όσες περισσότερες γεύσεις και αρώματα από την Ελληνική-μεσογειακή κουζίνα και για να τις ευχαριστήσω αλλά και για να νιώσουν αυτό που εμείς ορίζουμε σαν φιλοξενία...καταλαβαίνετε...μέχρι την μανούλα μου επιστράτευσα για το νόστιμο ψωμί της και τις χειροποίητες πίτες της!! Όσο για τα δικά μου εδέσματα, πάτησα σε βατά μονοπάτια χωρίς πειραματισμούς για κάτι καινούργιο ή γκουρμέ. Από την χωριάτικη σαλάτα με κάπαρη, ελιές και φέτα πασπαλισμένη με την Ελληνική ρίγανη της υπαίθρου την τόσο μοσχομυριστή, τυροκαυτερή, τουρσί με λάχανο και ντοματούλα άγουρη (από τα χεράκια του μπαμπά μου), μέχρι στραπατσάδα που αποδείχτηκε και ως τέλειο πρωινό με χωριάτικα λουκάνικα!!
Τα...main dishes δεν θα μπορούσαν να είναι πιο παραδοσιακά!!! Από μουσακά, μέχρι γιουβετσάκι σε ατομικά πήλινα με καπάκι με τα λιωμένα τυριά (κεφαλοτύρι-μοτσαρέλλα) να ξεχειλίζουν νοστιμιά!!
Κι αν αναρωτιέστε τι τους άρεσε σε γεύση πιο πολύ απ' όλα, θα σας πω με υπερηφάνεια...ΟΛΑ!!!

Αυτά, ετοιμάζονταν τις ώρες που έκαναν βόλτες στα αξιοθέατα της Αθήνας και των περιχώρων.
Μέσα στα πλαίσια όμως των διακοπών τους είχαν προγραμματίσει κι ένα τετραήμερο στην Σαντορίνη.Τότε, ήταν που πήρα μια ανάσα και βρήκα ευκαιρία να ετοιμάσω ένα μικρό δωράκι στην καθεμιά τους, ένα μικρό ενθύμιο από την επίσκεψή τους στην χώρα μας αλλά και από to σπίτι!!
Δεν ήταν δύσκολο να βρω ιδέα για δώρο, αφού είχα κατά νου πως έπρεπε να είναι σχετικά γρήγορο στην κατασκευή του λόγω χρόνου. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να διακοσμήσω λευκά κεριά, με επιλεγμένα μέρη της Ελλάδος που επισκέφτηκαν.
Αθήνα-Σούνιο-Σαντορίνη. Αυτά τα μέρη έπρεπε να τα θυμούνται, γι' αυτό σκέφτηκα τον χάρτη.
Για την Victoria ήξερα την αδυναμία της προς τις γάτες.
Η Olivia πάλι, σαν πιο μικρή που είναι, διάλεξα κάτι πιο φωτεινό, χαρούμενο και ταξιδιάρικο, ένα κίτρινο ιστιοφόρο.


Με τα υλικά συγκεντρωμένα, ξεκίνησα την πρώτη φάση που έπρεπε να "κολλήσω" τα κομμάτια του χάρτη που πρώτα έσχισα προσεκτικά, επάνω στο κερί με την μέθοδο του πιστολιού των μαλλιών.
Η διαδικασία είναι η εξής: Τοποθετούμε το χαρτί που έχουμε επιλέξει στο σημείο που θέλουμε επάνω στο κερί (αν δεν μπορείτε να το κρατάτε καθ' όλη την διάρκεια της εκτέλεσης, κολλήστε το με ελάχιστη κόλλα στικ) και στη συνέχεια τυλίγουμε γύρω από αυτό ένα κομμάτι λαδόκολλας. Ανάβουμε το πιστολάκι στο πιο δυνατό καυτό και από απόσταση περίπου των δέκα εκατοστών περνάμε ζεσταίνοντας όλη την επιφάνεια που θέλουμε να κολλήσει στο κερί. 
Κάθε τόσο, αφήνουμε το πιστολάκι μαλλιών και τρίβουμε απαλά πάνω απ' την λαδόκολλα, έτσι ώστε να ενσωματωθεί καλύτερα το χαρτί (χάρτης) χωρίς ανεπιθύμητες ζάρες και κενά.
Όταν ελέγχοντας κάτω από την λαδόκολλα, δούμε να έχει γίνει ένα το χαρτί με το κερί, τότε είναι έτοιμο.


Σειρά έχει το στόλισμα, που για μένα είναι η πιο διασκεδαστική διαδικασία, αφού αφήνει ελεύθερη την φαντασία για δημιουργία.


Συνδύασα χρώματα και υλικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει το κάθε κερί ένα θέμα.
Οι γατούλες παίζουν με τα σχοινιά ενός καραβιού σε κάποια προκυμαία δίπλα στην ακροθαλασσιά, κάτω από το καυτό ήλιο (...και ήταν από τις πιο ηλιόλουστες μέρες, η μέρα που έκανα την φωτογράφιση...).



Ενώ στο άλλο κερί, δημιούργησα μια θάλασσα με μπλε και λευκό σχοινί, όπου το λευκό είναι ο αφρός της και επάνω εκεί, αρμενίζει το κίτρινο ιστιοφόρο με το "ματάκι", για να είναι καλοτάξιδο.


Φυσικά έδωσα την πρέπουσα σημασία και στο αμπαλάζ.
Γέμισα δυο μικρά φιαλίδια με βοτσαλάκια και κοχύλια, που είχα μαζέψει περασμένα καλοκαίρια...


...κι αφού έκλεισα το κουτί με τα δώρα...


...έδεσα με σπάγγο σε κάθε ένα το μικρό φιαλίδιο με ένα μπουκετάκι ανθισμένο θυμάρι από τις γλάστρες μου.


Ένα μικρό επίσης χειροποίητο καρτελάκι με τις ευχές μου και φύλλα ελιάς από κασσίτερο.


Δεν μπορούσα κατά τη γνώμη μου να προσφέρω περισσότερη Ελλάδα μέσα σε τόσο μικρό κουτί. Ελπίζω και εύχομαι τα δωράκια μου να τις συντροφεύουν εκεί που ζούν, θυμίζοντάς τους τις ηλιόλουστες και χαρούμενες μέρες που περάσαμε μαζί.


Ξέρω πως ενθουσιάστηκαν, γιατί τα πακετάκια τα άνοιξαν μπροστά μου, ύστερα από το τελευταίο μας γεύμα.
Οι αγκαλιές και τα φιλιά τους, τα πλατιά χαμόγελα συνοδευμένα από τα υγρά τους μάτια, ήταν για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση και το πιο ωραίο ευχαριστώ πολύ που έχω δεχθεί!!
Να είσαστε καλά κορίτσια μου!!
Να περνάτε όμορφα ότι κι αν κάνετε!!!
Καλή αντάμωση!!

"...lots of love
mom Eleni"


Y.Γ."Εννοείτε πως έκανα δωράκι και στην κόρη μου.Το δωράκι της Βίκης μου, ήταν φτιαγμένο από καιρό...για τα γενέθλιά της και φυσικά το πήρε μαζί της φεύγοντας..."

Ακρυλικό σε καμβά & mix media τεχνική.


Ένας χαρούμενος κατακίτρινος (αγαπημένο της χρώμα) αστερίας που γιορτάζει!!!



Φιλιά πολλά!!!
Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!!

Ε.Κ.

35 σχόλια:

  1. Ελένη μου είμαι σίγουρη πως τα κορίτσια έφυγαν κατενθουσιασμένα. Και για το ταξίδι στην Ελλάδα και τα μέρη που επισκέφθηκαν. Και για τις λιχουδιές που τούς ετοίμασες. Και για την ζεστή φιλοξενία σου. Και για τα υπέροχα δωράκια που δημιούργησες και τόσο καλαίσθητα πακετάρισες!!! Πολύχρονη και η Βίκη, πάντα γεμάτη υγεία και χαρά. Το δωράκι της πανέμορφο!!! Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι νομίζω και εγώ... έβαλα τα δυνατά μου για να βγάλω ασπροπρόσωπη και την κόρη μου αλλά και τη φήμη μας ως φιλόξενος λαός!!!
      Τα δωράκια, πραγματικά τους άρεσαν και δεν το περίμεναν...

      Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρά μου!!
      Φιλιά πολλά κοπέλα μου!!!:)

      Διαγραφή
  2. καλα επαθα πλακα!!!! τι να πρωτοσχολιασω!!!

    καταρχην η παρουσιαση σου των φαγητων μου εφερε στο νου πολυ απο Μαμαλακη και φυσικα κατι απο παραλιακο ταβερνακι σε καποιο Ελληνικο νησι το Καλοκαιρι!!!!! μου ανοιξες την ορεξη!
    Τα κερακια ειναι ανεπαναληπτα! δε μου αρεσουν αυτα που μοιαζουν με τουριστικα του σωρου, αλλά τα κερια σου ηταν απιστευτα!!!!! ο χαρτης, τα σχοινια, τα διακοσμητικα! ολα εκπληκτικα!!!!
    και τελος, λατρεψα τον αστερια! απιστευτος!!!!!!!!

    να σαι καλα κουκλα μου να δημιουργεις και να μαγειρευεις με χαρα τετοια αριστουργηματα. ειμαι σιγουρη ότι απεδειξες τι θα πει Ελληνικη φιλοξενεια στο έπακρο!

    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο λαχταριστά περιέγραψα τα πιάτα μου; Γιατί εγώ όποτε βλέπω Μαμαλάκη μου τρέχουν τα σάλια στην κυριολεξία!!!!Ο άνθρωπος είναι μοναδικός!!!!
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τα κεριά μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσαν έτσι όπως τα στόλισα!!
      Τα κορίτσια χάρηκαν όλο το πακέτο!!!

      Καλημέρα Ζήνα μου & φιλιά πολλά!! :)**

      Διαγραφή
  3. Στο έχω ξαναγράψει Ελένη μου οτι είσαι άτομο πολυτάλαντο με καλαίσθητο γούστο και είμαι σίγουρη οτι τα κορίτσια θα ενθουσιάστηκαν απο την φιλοξενία σου ,τις ωραίες μαγειρικές σου γεύσεις και τα απίθανα δωράκια που τους έκανες...φιλια πολλά πολλά και μας ελειψες ....να χαίρεσαι την κόρη σου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι μπορώ κάνω Μαράκι μου γλυκό!!
      Με ευχαριστεί ιδιαίτερα όταν αυτά που φτιάχνω κατά καιρούς έχουν ανταπόκριση!!!!
      Να είσαι καλά κορίτσι μου!!

      Φιλιά πολλά και καλή Πρωτομαγιά σου εύχομαι!!! :))**

      Διαγραφή
  4. Εγώ δέχομαι να γίνω μόνιμος κάτοικος στο σπίτι σου!!! χαχαχαχαχα
    Χρόνια πολλά πρώτα από όλα γιατί δεν τα είπαμε ;) Εγώ πάλι αν και σε ταξίδι, έριξα πολύ μαγείρεμα λόγω που είχαν πέσει όλοι τέζα με αρρώστιες και ατυχήματα.
    Μπροστά στην Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα δεν βάζω καμία άλλη και ούτε οι 'γκουρμεδιές' μου αρέσουν σε κλασσικές Ελληνικές συνταγές.. ;)
    Ελένη μου πραγματικά σε θαυμάζω!! Είναι απίστευτα αυτά που φτιάχνεις και άκρως πετυχημένες οι ιδέες σου ως προς τα δώρα και τους ανθρώπους!! Ιδιαίτερα, με γούστο και προσεγμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια!! Τι μου θύμισε το καδράκι της κόρης σου να ήξερες.... Λονδίνο, Wigmore Street πίσω από το Selfridges :))) Να την χαίρεσαι και να είναι πάντα γερή και ευτυχισμένη!!!
    Τα κουτιά με το μονόγραμμα σου εκπληκτικά και πρωτότυπα!!
    Πολλά πολλά φιλιά Ελένη μου!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη Ελεάνα μου!!!
      Εσύ πάλι, "κουνάμενη" και "λυγάμενη" μαγείρευες; χαχαχαχα(έμαθα για τον σεισμό)!!! :(
      Όσο για τις "γκουρμεδιές"...παιδάκι μου, τα κορίτσια ήρθαν για να φάνε και όχι να χαζεύουν τα πιάτα!!!χαχαχαχα
      Σε ευχαριστώ ομορφιά μου για τα καλά σου λόγια!!!

      ...και τώρα λύσε μου μια απορία...Τι στο καλό είναι το μέρος που λές; Τι σχέση έχει με το καδράκι;
      Όχι τίποτε άλλο...πως να στο πω δεν ξέρω, χωρίς να κάνεις την γκριμάτσα "θέλω και ΄γωωωωωωω"...αλλά να...αύριο πετάω για Λονδίνο (το 'πα!!) έ, να μη ξέρω κάτι που ίσως πρέπει να δω????????? ;p

      Καλημέρα & πολλά-πολλά-πολλά φιλιάααααααααααααααααα !!!!!!! :))*************

      Διαγραφή
    2. Τι να κάνω Ελένη μου... αν δεν μαγείρευα δεν θα τρώγαμε!! :)))) Μετά ξεκίνησα να κουνιέμαι!! Έφαγα πολύ και δεν με βάσταξε φαίνεται!! χαχαχαχαχα Για την ακρίβεια,, ότι είχαμε τσακίσει κάτι λουκουμάδες με σοκολάτα και είχαμε επιστρέψει στο χωριό. Μόλις έφτιαξα τον καφέ μου και έκατσα να τον απολαύσω ξεκίνησε. Σκέψου πως βγαίνοντας έξω πήρα και τον καφέ μαζί.. λέω λες να μην μπορέσω να μπω για λίγη ώρα.. ας έχω τουλάχιστον καφέ!! χαχαχαχαχα Φαγητό δεν πήρα.. ήμουν χορτάτη!!
      Το Λονδίνο τελευταία με τριγυρνάει πολύ.. ;)
      Εκεί που σου λέω στην Wigmore street ήταν η δεύτερη δουλειά μου (Tour operator) και για δύο (καλοκαιρινές) χρονιές η βιτρίνα είχε το στήσιμο από το καδράκι σου, ξαπλώστρα, άμμο, κοχύλια και σαγιονάρες! Οπότε με πήγες πολλά χρόνια πίσω!!!!
      Το Σ/Κ είχαν έρθει φίλοι από Λονδίνο και θυμηθήκαμε όμορφες αναμνήσεις και πραγματικά ένιωσα πόσο μου έχει λείψει, αλλά δεν το αποφασίζω να ξεκουνήσω! Να περάσεις υπέροχα Ελένη μου!! :)) Φιλιάαααααααα!!

      Διαγραφή
  5. Δεν ξέρω τι να συμπληρώσω σε αυτά που είπαν οι κοπέλες πιο πάνω! Α άμα έρθει η Ελεάννα θα έρθω κι εγώ γιατί ζηλεύωωωωωω.... υπέροχα όλα από μια υπέροχη Κυρία. Κάτι θα πρέπει να κάνεις Ελένη μου με τα πράγματα που φτιάχνεις να είναι ανοικτά στο κοινό...να μπορούν όλοι να στολίσουν ή να δωρίσουν τέτοιους θησαυρούς! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει τελικά κάτι να συμπληρώσω! Πολύχρονο το κορίτσι σου, να είναι γεμάτο υγεία και να το καμαρώσεις όπως εσύ θέλεις! Κάθε της επιθυμία ευχή μου!!! Μια γλυκιά καλημέρα και καλή Πρωτομαγιά :))

      Διαγραφή
    2. Αχ, ωραία μου Κυρία, με "Κ" κεφαλαίο, τι μου κάνεις!!!!
      Καταρχήν, είσαι ευπρόσδεκτη όποτε θες!!!
      Αν τύχη δε, να βρεθούμε και με την Ελεάνα μαζί...προβλέπω κι άλλο σεισμό να προκαλεί...από το φανταστικό χιούμορ που διαθέτει!!χαχαχαχαχα
      Για το άλλο θέμα τώρα που προτείνεις, απλά σου λέω πως έπαθα σοκ!!!!
      Δεν έχω σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο να κάνω, αν και με την παρότρυνση της κόρης μου, έφτιαξα το "society 6", αλλά και πάλι, δεν έχω ασχοληθεί και πολύ.
      Βασικά ντρέπομαι να το πω, δεν έχω τις γνώσεις να το πω, γενικά δεν το 'χω; Δεν ξέρω πραγματικά!!
      Πάντως, μέσα απ' την καρδιά μου στο λέω, αν θέλεις να σου φτιάξω κάτι και μπορώ, πολύ ευχαρίστως Χριστίνα μου θα το κάνω!!!!! Αυτό με τα δώρα και την προσφορά, το 'χω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

      Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!!!
      Είναι θησαυρός η ψυχή σου Χριστίνα μου και τα λόγια σου, οι πράξεις σου, δίνουν τόση δύναμη στους άλλους...

      Καλή σου μέρα, πολλά φιλιά & καλή Πρωτομαγιά σου εύχομαι!! ♥

      Διαγραφή
  6. Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου Ελένη μου!!!Μα τι ωραια πράγματα εφτιαξες πάλι,!!!με εντυπωσίασες για άλλη μια φορά !!η καλαισθησία σε ολο της το μεγαλείο!!ολη η Ελλ´αδα σε ενα πακέτο ,τόσο καλογουστο και προσεγμένο!μα πάνω απο όλα η ζέστη σου φιλοξενία ,η αγάπη και το μεράκι που βάζεις σε καθε τι που κάνεις!μαγεμενη για άλλη μια φορά απο την ανάρτηση σου !φυσικα δεν θα περάςουν ασχολίαστα τα υπέροχα κουτία των κεριών,με το λογότυπο ,τα καρτελάκια κτλ.Να είσαι παντα καλα Ελένη μου και να δημιουργείς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο τα κεριά, όσο και η συσκευασία!!
      Εύχομαι πραγματικά να ένιωσαν την ζεστή φιλοξενία μας!!

      Πολλά φιλιά και καλό μήνα!!!! :)**

      Διαγραφή
  7. Υπέροχα πραγματικά υπέροχα τα δωράκια που ετοίμασες για τα κορίτσια,όντως δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν περισσότερη Ελλάδα!!!!!!!!!!!!
    Και το καδράκι της κόρης όμως τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλή Πρωτομαγιά!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ρένα μου και σε ευχαριστώ!!
      Αν και μικρό το κουτί, η Ελλάδα μύρισε με το μεγαλείο των χρωμάτων που χρησιμοποίησα!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε και το μικρό καδράκι μου!!!

      Τα φιλιά μου & καλό μήναααααααααα!!!!!! :)**

      Διαγραφή
  8. Πω πω δεν ξερεις τι μου θύμισες τωρα! Ειχα παει και εγω σαν μαθητρια στην Ιταλια για 15 μερες και με φιλοξενησε μια οικογενεια εκει και ειχα περασει τελεια!!!! Περιττο να πω οτι τα κερακια που εφτιαξες ειναι μικρα εργα τεχνης!!!! Να χαιρεσαι και τη κορη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσογειακός λαός είναι, πως να μην περάσεις τέλεια και να μη γυρίσεις με όμορφες αναμνήσεις!!!
      "Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα" δεν λένε; :)
      Grazie amico mio!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Πολλά φιλιά & καλό μήνα σου εύχομαι :))***

      Διαγραφή
  9. Τρυφερή μου και γλυκιά μανούλα, είσαι υπέροχη απλά!!! Τα δώρακια σου και η ζεστή σου φιλοξενία είναι ανεκτίμητα!!! Ολο το κείμενο ξεχείλιζε από αγάπη για την κόρη σου, αγάπη για την Ελλάδα που τόσο όμορφα προσπάθησες να την κλείσεις στο κουτί, και πολύ αγάπη για τις φιλοξενούμενες σας.. Χάρηκα τόσο που σε διάβασα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω!! Ίριδά μου, σε ευχαριστώ πολύ-πολύ για τα ζεστά σου λόγια!!!!
      Ποια μανούλα δεν θέλει να ευχαριστήσει τα παιδιά της, με όποιον τρόπο;
      Είναι στο DNA μας, η αγάπη, η υπερηφάνεια για την χώρα & η φιλοξενία μας περίσσια!!!!!!

      Να είσαι καλά & καλό μήνα κοριτσάκι μου!!
      Φιλάκια :)****

      Διαγραφή
  10. Kαθετί που φτιάχνεις είναι πάντα τόσο εκλεπτυσμένα προσεγμένο!
    Πολλές φορές έχω ζηλέψει αναρτήσεις σου ,αλλά η σημερινή είναι γεμάτη από Ελλάδα κλεισμένη σ'ένα τόσο δα μικρό κουτάκι,και με κάνει να θαυμάζω την φαντασία σου και την τεχνική σου.
    Είναι σίγουρο ότι θα έφυγαν για την πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις και μάλλον θα τους λείψουν τα φαγάκια σου.
    Στο κορίτσι σου εύχομαι τα καλύτερα και τα χρόνια μου πολλά.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα λεγόμενα της κόρης μου, τους έχουν λείψει πολύυυυυυυυυυυυ τα φαγάκια μου!!χαχαχαχα
      Και να σκεφτείς, πως πήραν και ταπεράκια φεύγοντας!!!!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ Αλέκα μου, να ξέρεις με συγκινείς πολύ!!!

      Τα φιλιά μου & καλό μήνα σου εύχομαι :))****

      Διαγραφή
  11. Τελαυταια μου εχει κάτσει η ιδέα του χάρτη... ακομη δεν εχω αποφασισει πως θα τον χρησιμοποιησω διακοσμητικα χι χι!

    Τι ομορφες συσκευασιες!!!

    Καλή σου εβδομάδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω για τους χάρτες...μεγάλη αδυναμία!!!...το χρώμα, οι προορισμοί, τα ταξίδια που ονειρεύεσαι...είμαι σίγουρη πως θα βρεις τρόπο για να τους διακομίσεις και θέλω να δω!!!!!!! :)
      Σε ευχαριστώ ομορφιά μου!!

      Καλό μήνα να έχεις!!!!!!!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  12. Καλύτερη αντιπρόσωπος της χώρας μας από σένα δεν θα μπορούσε να υπάρξει Ελένη μου με την ζεστή φιλοξενία που πρόσφερες στα κορίτσια, με τα πεντανόστιμα φαγητά που τους ετοίμασες και με τα δώρα που δεν έχω λόγια να περιγράψω τον θαυμασμό μου όταν τα είδα!! Στα κουτάκια έβαλες πραγματικά λίγο από Ελλάδα και γεύσεις και άρωμα και φυσικά την αγάπη σου που φάνηκε σε όλα όσα έφτιαξες!! Πως να μην ενθουσιαστούν τα κορίτσια που θα έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!! Χρόνια πολλά για την κορούλα σου, να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις γερή, δυνατή και ευτυχισμένη!! Τέλειο το καδράκι που της έφτιαξες. Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι έτοιμη για πρέσβειρα λες;;;;;;;χαχαχαχα
      Προσπάθησα πολύ πάντως, να τιμήσω την χώρα μας!! Έχει τόσα πολλά να δώσει... Μέχρι και το μπουκετάκι από θυμάρι που έβαλα, θα τους θυμίζει Ελλάδα, γιατί κι αυτό Θάλεια μου, είναι διαφορετικό από το δικό τους!!!!
      Έχεις πάντα ένα καλό λόγο για εμένα και σε ευχαριστώ πολύ γι' αυτό κορίτσι μου!!!!
      Να είσαι καλά!!!

      Φιλάκια πολλά-πολλά & καλό μήνα!! :)****

      Διαγραφή
  13. Δεν νομίζω να έχουν κανένα παράπονο τα κορίτσια και είμαι σίγουρη πως αυτό το ταξίδι θα το θυμούνται για χρόνια! Εκτός από νοικοκυρά βλέπω ότι είσαι και καταπληκτική δημιουργός!!!! Μπράβο για όλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Χριστίνα μου!!
      Αυτό ελπίζω κι εγώ, να ήταν το ταξίδι τους αυτό μια γλυκιά ανάμνηση, με τις καλύτερες εντυπώσεις!!!!

      Καλό μήνα κοπέλα μου!!
      Φιλάκια :))**

      Διαγραφή
  14. Πολύ όμορφα τα δωράκια. Με έχετε βάλει στη πρίζα να μάθω decoupage και όλα αυτά που τα αλλάζετε και τα κάνετε τόσο όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εύκολο Πωλίνα μου, και αν το αρχίσεις, δύσκολα το αφήνεις!!
      Άσε, που ανανεώνεις με το τίποτα το σπίτι διαρκώς!!!

      Καλό μήνα & φιλιά πολλά :)**

      Διαγραφή
  15. Wow lovely work!!!! I LOVE your blog!!!!!
    would you like to follow each other? let me know...
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much for your visit!!!
      I follow you with GFC and I added you by g+ too!!!
      Have a good week!! and my g+ for your post!!!:)))

      Διαγραφή
    2. Thank you so much for your kind words.
      Have a great week too :)
      Kisses!

      Διαγραφή
  16. Πρέπει να κουράστηκες λίγο Ελένη μου αλλά άξιζε σίγουρα ο κόπος αφού γέμισες τις φιλοξενούμενες σου γεμάτες όμορφες αναμνήσεις! Πραγματικά πιστεύω ότι μα έκανες όλες περήφανες ως πρέσβειρα φιλοξενίας! Πανέμορφα τα δωράκια σου αλλά εγώ να σου πω ζήλεψα το γιουβετσάκι στα πήλινα! Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου, του παραδοσιακού και 'συ;;) Κάτι θα ξέρεις!!
      Την κούραση την ξεχνούσα πάντως με το χαμόγελο ικανοποίησης που μου χάριζαν και έδωσα ότι μπορούσα για να έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις φεύγοντας!!
      Σε ευχαριστώ για την "ψήφο εμπιστοσύνης" σου!! ;)

      Φιλάκια πολλά!!:)

      Διαγραφή