Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ένα ξωτικό & ένα στεφάνι (Decoration Idea)...



Κάπου διάβασα:
{Φθινόπωρο!!...το τελευταίο γλυκό φιλί του χρόνου!!}

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ... αλλά έτσι είναι. Το φθινόπωρο τελειώνει ουσιαστικά η χρονιά και τον χειμώνα ξεκινά η καινούρια.Όμως τι όμορφα που τελειώνει, με τόσα όμορφα χρώματα, με τόσες υπέροχες εικόνες της φύσης, με ιδιαίτερους και πολύτιμους καρπούς και τόσα άλλα... η βροχή...
Ήταν πάντως αρκετή για μένα η φράση αυτή για να με συνεπάρει...δημιουργικά... και να αποφασίσω να φτιάξω ένα φθινοπωρινό στεφάνι για το σπίτι μας.
 Μεσημέρι Κυριακής, με έναν όμορφο ήλιο να μου ζεσταίνει το πρόσωπο και με έναν αέρα δυνατό τόσο όσο να με ανατριχιάζει ευχάριστα και... βρίσκομαι στο δρόμο της γειτονιάς μου με ένα καλάθι στο χέρι και το κλαδευτήρι στο άλλο να κατευθύνομαι στο κοντινότερο πάρκο (ο Θεός να το κάνει!! είναι τόσο ατημέλητο και απεριποίητο που μάλλον για γιατρό θα με πέρασαν... (τα φυτά του πάρκου!!).Ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να τεθεί σοβαρά το ζήτημα της υιοθεσίας ενός πάρκου, ενός δρόμου από εμάς τους πολίτες και να είναι υπό την προστασία και την φροντίδα μας!! Ναι, όπως στο εξωτερικό)...
Γέμισα το καλαθάκι μου με τα πεσμένα κουκουνάρια από τα πεύκα, έκοψα κλαράκια πυράκανθου φορτωμένα με τους πορτοκαλί και κόκκινους καρπούς τους και από μια άγρια φουντωτή ροδιά, μάζεψα μερικούς από τους καρπούς της.
Γυρίζοντας πίσω στο σπίτι, μέσα στην ηρεμία του μεσημεριού, με τη διάθεση της δημιουργίας στο ζενίθ, άδειασα το καλαθάκι με τα καλούδια της βόλτας μου στο πάρκο, πάνω σε ένα χαλάκι που έστρωσα και συγκέντρωσα εκεί όλα τα υλικά που θα χρειαζόμουν για την κατασκευή του στεφανιού.

Μέσα σε τόσες εικόνες, χρώματα σκέψεις, ιστορίες που θυμήθηκα, μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα πως κάπου εδώ, τριγύρω μου, βρίσκεται το ξωτικό του φθινοπώρου! Ένα μικρό φτερωτό παιδάκι που χαίρεται να χορεύει παρέα με τα φύλλα των δέντρων που πέφτουν στη γη.
Το ένα έφερε το άλλο και εγώ δεν θέλω και πολύ, άφησα στη μέση το στεφάνι και έψαξα να βρω τα ξύλινα μανταλάκια που γίνονται κούκλες. Αν σας ενδιαφέρουν μπορείτε να βρείτε πολλές φωτογραφίες με κατασκευές στο pinterest που θα πάθετε πλάκα!! Αρκεί να γράψετε: wooden peg dolls.
Δεν θα το έντυνα με περίτεχνα ρούχα και στολίδια, παρά μόνο με τα υλικά που διέθετα. Λίγο σπάγκο για μπλουζάκι αλλά και για να στερεώσω τα χέρια (καρποί πυράγκαθου), λίγα μαλάκια και μια φουστίτσα από τα τρυφερά κλαδάκια του ίδιου φυτού.Με λίγο σύρμα σχημάτισα τα φτερά του και στη συνέχεια ζωγράφισα το μικρό προσωπάκι.
Έτσι, γεννήθηκε το μικρό μου ξωτικό, το πνεύμα της τελευταίας εποχής του χρόνου!!


Με το μικρό αυτό πλασματάκι παρέα, συνέχισα την κατασκευή του στεφανιού έχοντας πια κατά νου πως εκεί κάπου, μέσα στα φύλλα, θα βρει το καταφύγιό του...






Λίγα ακόμα φύλλα χρειάστηκα από τη γλάστρα μου, (φυτό "λουσίντουμ") και ένα μικρό κομμάτι κοτετσόσυρμα...
...και ένα μικρό κομμάτι φλοιό, από ένα κούτσουρο για να γράψω με κιμωλία τη λέξη"fall"...


...και ένα μικρό θαύμα έγινε!!!
Ένα πανέμορφο φθινοπωρινό στεφάνι και μια φωλιά για τη μικρή "φίλη" μου!!
Τόσο απλά, τόσο λιτά, όπως αρμόζει σε αυτή την εποχή του χρόνου.


Συνέχισα λίγο ακόμα τη διακόσμηση του σπιτιού, φτιάχνοντας μικρά στεφανάκια για τα παράθυρα αλλά και... για τα βιβλία- κουτιά.Δεν είναι δύσκολο να γίνουν, αρκεί με υπομονή να περάσετε τους καρπούς του πυράγκαθου, έναν προς έναν σε ένα σύρμα και να του δώσετε ότι σχήμα εσείς θέλετε.


Παρ όλο που ο αέρας εξακολουθούσε να λυσσομανάει έξω, οι ζεστές ακτίνες του απογευματινού ήλιου πια, έλουζαν το σπίτι και ένοιωσα μια γλυκιά θαλπωρή με ένα χαμόγελο ικανοποίησης και ευλογίας...:)


Ω, ναι αγαπώ το φθινόπωρο.
Έχει την δική του γεύση, το δικό του άρωμα, τη δική του σφραγίδα και με επηρεάζει... ευχάριστα!!

Να είστε καλά αγαπημένοι και να περνάτε όμορφα τις φθινοπωρινές μέρες σας!!

Ε.Κ.

12 σχόλια:

  1. Εντάξει..... έχω πάθει πλάκα όμως!!! Καλλιτέχνης!!!! Δίπλα σου θα έρθω να μείνω και το εννοώ σοβαρά!! Είναι απίστευτο τι φτιάχνεις (εσύ συγκεκριμένα) από δυο-τρία απλά πράγματα!! Και όχι μόνο αυτό, είναι όμορφα, ρομαντικά και με πολύ γούστο. Είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που συναντάμε συνήθως και εμένα μου θυμίζουν αρκετά τη ζωή μου στο εξωτερικό!! :)) Είσαι τρελή έμπνευση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν τα καλά σου λόγια!!! :))
      Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου Ελεάνα!!
      Ρομαντικά;;;
      My name is...romantigue... Romantigue jardin!!! :)) Και έλα όποτε θες!! Για σκέψου δυο τρελές εμπνεύσεις μαζί!!! :))
      Φιλούδια και καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Και με τέτοιες ομορφιές που ετοίμασες, πως να μην νοιώσεις ζεστά στο σπίτι σου!!! Το υπέροχο στεφάνι σου πάει για pin! Την καλησπέρα μου Ελένη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως κάνω ότι μπορώ για ένα ζεστό σπιτικό που να μην το βαριέσαι. Ξέρεις εσύ... το είδα και στο δικό σου σπίτι!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα !! Καλή σου νύχτα και καλό ξημέρωμα να έχεις :))

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα, μόλις σε ανακάλυψα ... υπέροχες κατασκευές, υπέροχο blog! Το στεφάνι καταπληκτικό ... χαίρομαι πολύ που ήρθα ... καλό βράδυ :)
    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες στον ρομαντικό κήπο μου Χριστίνα. :))
      Σε ευχαριστώ πολύ!!
      Θα τα λέμε...:)

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Ελένη! μόλις ανακάλυψα και εγώ το μπλογκ σου. Τι υπέροχες αναρτήσεις είναι αυτές!!!!!!!! Ειλικρινά πανέμορφο στεφάνι και το ξωτικό φοβερό!!! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Θάλεια και καλώς ήρθες :)
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι κατασκευές μου. Απλά προσπαθώ να ομορφαίνω τους χώρους του σπιτιού μου...όπως και εσύ...:))

      Διαγραφή
  5. Είμαι θαμπωμένη από το υπέροχο στεφάνι σου!!!!
    Δεν έχω λόγια ειλικρινά! Είσαι καλλιτέχνης!
    Μπράβο σου! Μου άρεσαν όλα του. Ο λατρεμένος μου από τα παιδικά μου χρόνια πυράκανθος, η μικρή κουκλίτσα, το υπέροχο κοτετσόσυρμα, ο ξύλινος φλοιός, το ωραίο κλαρί που έκανες στεφάνι.
    Χίλια μπράβο !! Τίποτ΄άλλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάτρης της εξοχής και εσύ; :))
      Καλώς ήρθες Χρυσαυγή και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Εσύ με τα χεράκια σου κάνεις θαύματα για τη γεύση και εγώ με τα δικά μου για τα μάτια...χαχαχα!!
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή