Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Με λίγες φράουλες

 
 
Άλλος ένας μήνας έφτασε στο τέλος του. Ένας όμορφος μήνας, εκρηκτικός, γεμάτος αρώματα, χρώματα αλλά και κούραση αρκετή προς το τέλος του. Μια κούραση που δεν μπορείς να την αποφύγεις, αφού πρέπει να "ξαλαφρώσεις" το σπίτι από κάθε είδους χειμερινής θύμησης, αντικαθιστώντας τα πάντα για να υποδεχτείς το καλοκαίρι.
Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν κι αυτές οι μικρές γλυκιές ιστορίες μέσα στην κουζίνα μου, που με ξεκουράζουν. Έτσι λοιπόν λίγο πρίν πω αντίο στις φράουλες & να καλωσορίσω τα καλοκαιρινά φρούτα, είπα να φτιάξω και φέτος μαρμελάδα.
Τα κορίτσια μου τρελαίνονται να την αλείφουν στο ψωμί του τοστ κάθε πρωί & όχι μόνο!
Βάζουν και ένα-δύο κουταλάκια στο γιαούρτι ή ακόμα και στο παγωτό.  
Είναι εύκολη συνταγή και αξίζει τον κόπο και προπάντων οικονομική τώρα που πλησιάζει το τέλος της εποχής της παραγωγής φράουλας.
 
 
Η συνταγή που σας δίνω είναι για τρία βαζάκια των 370γρ. περίπου.
 
 
Μόλις η μαρμελάδα φτάσει στο στάδιο να στέκετε στην ξύλινη κουτάλα, (οπότε είναι και έτοιμη) τότε ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για ακόμα δύο λεπτά.
 
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με την καυτή μαρμελάδα, βιδώνουμε καλά το καπάκι και τα αναποδογυρίζουμε με το καπάκι προς τα κάτω έως ότου να κρυώσουν. Μ ε αυτό τον τρόπο μπορείτε να αποθηκεύσετε τις μαρμελάδες για μήνες.
 
 
Αφού τώρα τελειώσατε με την ακαταστασία της κουζίνας μετά το μαγείρεμα  & αφού η μαρμελάδα κρύωσε, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, χάρμα οφθαλμών!!
Στολίστε!!
Πάρτε όμορφα χαρτιά περιτυλίγματος, αυτοκόλλητες ετικέτες, γράψτε τι φτιάξατε και τοποθετείστε τα σε περίοπτη θέση στην κουζίνα μέχρι να ανοιχτούν.
Να είστε σίγουρες πως πρώτες εσείς θα χαμογελάτε στη θέα τους κάθε φορά, γιατί σημασία πάνω από όλα έχει η δημιουργία, το χειροποίητο και η αγάπη που δίνουμε σε αυτό που κάνουμε για την οικογένειά μας.
 
 
Την καλησπέρα μου & καλό Σαββατοκύριακο!!
 
E.K.

 
 

 


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου