Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Γλυκά τεχνάσματα




Εδώ και αρκετές ημέρες, το έχουμε ρίξει στα φρούτα εν όψη καλοκαιριού και όχι μόνο. Από τη μια για το χάσιμο κάποιων κιλών (διακαείς πόθος) & από την άλλη για την πρόσληψη βιταμινών από τα φρούτα της εποχής. Η ποικιλία είναι μεγάλη και κάθε φορά που πηγαίνω στη λαϊκή αγορά, πονοκεφαλιάζω προσπαθώντας να αποφασίσω τι φρούτο να αγοράσω.  Το δίλημμα προκύπτει από την στιγμή που πρέπει η μικρή μου κόρη να κάνει μια ισορροπημένη διατροφή λόγω των εξετάσεων (αν και είναι στο γυμνάσιο ακόμα, δεν παύει να έχει το άγχος της κι αυτό της δημιουργεί μέσα στην ημέρα μια τάση για φαγητό).
Τι γίνεται όμως όταν κάποιο παιδί τρώει επιλεκτικά κάποια φρούτα;
Ή δεν τρώει ότι δεν του αρέσει ή... και εδώ μπαίνει ο τίτλος: "Γλυκά τεχνάσματα".
Στα φρούτα ίσως μπορεί ένα παιδί να αντισταθεί, σε ένα λαχταριστό γλυκό όμως... όχι!! Γιατί κακά τα ψέματα με το διάβασμα, την κούραση, τα επίπεδα της γλυκόζης αίματος μειώνονται και αυτόματα το σώμα αντιδρά εκδηλώνοντας έντονη διάθεση για γλυκό.
Οπότε... μαμάδες, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε πανεύκολο cheesecake με φρέσκα φρούτα & λίγες θερμίδες.


Ο.Κ. μπορεί με την λέξη τεχνάσματα να παρασύρθηκα λίγο προς... την τέχνη σκέτο, ζωγραφίζοντας βατόμουρα με watercolors & soft pastels με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η ανάγνωση της εκτέλεσης του γλυκού, για αυτό και σας την δακτυλογραφώ πιο κάτω.


Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε κομμάτια, όχι όμως πολύ μικρά. Τα μοιράζουμε σε έξι ποτηράκια ή μπολάκια. Αυτή είναι η βάση του cheesecake.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, μαζί με την κρέμα τυριού πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας πάλι μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Μοιράζουμε και την κρέμα στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα και με ένα κουτάλι βάζουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα μαρμελάδα βατόμουρο, 2-3 φρέσκα βατόμουρα από πάνω, στόλισα με φυλλαράκια φρέσκιας μέντας από την γλάστρα μου.
Θέλει στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες και προτού το σερβίρουμε πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη... έτσι, για να χορτάσουν και τα μάτια!!!


Τι λέτε, με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταφέρουμε τα αγγελούδια μας να φάνε διάφορα φρούτα;
Καλή επιτυχία για το γλυκό,
&
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτή την ψυχοφθόρα δοκιμασία των πανελλαδικών και όχι μόνο και να βγούν με όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές.

Να είστε καλά όπου κι αν βρίσκεστε, ότι κι αν κάνετε.


Ε.Κ.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Καλώς σε βρήκα!! Τϊ υπέροχη παρουσίαση της πεντανόστιμης συνταγής σου!!!!!! Αλλά και οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές!!!! Χίλια μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στον "ρομαντικό κήπο μου" και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Απ' ότι είδα, εσύ είσαι ειδήμων στην μαγειρική, ενώ εγώ απλά προσπαθώ να ομορφαίνω κάθε τι που καταπιάνομαι, έτσι, γιατί μου αρέσουν οι όμορφες εικόνες.
      Χίλια μπράβο λοιπόν και σε εσένα :))
      Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή